Voksne børn af alkoholikere kæmper senere i livet

Voksne børn af alkoholikere kæmper senere i livet.

Vidste du, at voksne børn af alkoholikere ofte har det meget svært senere i livet? Det skyldes, at de kæmper med en masse uløste problemer, der blev efterladt fra deres barndom. I dette blogindlæg vil vi diskutere de kampe, som voksne børn af alkoholikere står over for, og hvordan de kan overvinde dem. Hvis du er et voksent barn af en alkoholiker, er det vigtigt at søge hjælp og få den støtte, du har brug for. Du er ikke alene!

En af de største problemer, som voksne børn af alkoholikere står over for, er at håndtere deres følelser. Mange af dem er vokset op i et hjem, hvor deres følelser ikke blev bekræftet, så de lærer at undertrykke dem. Som voksne kan de kæmpe med vrede, tristhed og angst. De kan også have problemer med at danne relationer og have tillid til andre mennesker.

 

Skyld og skam kan følge langt ind i voksenlivet.

En anden almindelig kamp for voksne børn af alkoholikere er at håndtere den skyld og skam, de føler. Dette skyldes ofte, at de er vokset op i et hjem, hvor de følte, at de skulle tage sig af deres forældre i stedet for omvendt. De kan føle sig skyldige over ting, som de har gjort eller ikke gjort, eller de kan føle sig skamfulde over deres families historie.

Endelig kan voksne børn af alkoholikere også selv kæmper med afhængighed. Det skyldes, at de er mere tilbøjelige til at udvikle alkoholisme eller et andet stofmisbrugsproblem. Hvis du har en familiehistorie med misbrug, er det vigtigt at være opmærksom på risikoen og få hjælp, hvis du har brug for det.

Hvis du kæmper som voksent barn af en alkoholiker, skal du vide, at du ikke er alene. Der er hjælp at hente. Opsøg støttegrupper eller terapi for at bearbejde dine følelser og lære at håndtere dine kampe. Du kan overvinde dette!

“Hvad med de positive aspekter?” Du tænker måske efter at have læst alle disse oplysninger om de udfordringer, som børn af alkoholikere, der er blevet voksne, står over for. Det er vigtigt at huske, at det ikke er alle børn af en alkoholiker, der vokser op og har disse kampe.