Sådan maler du bunden af din båd: Trin-for-trin instruktioner

Hvis du er som de fleste bådejere, bruger du sandsynligvis ikke meget tid på at tænke på bunden af din båd. Men hvis du ønsker at holde din båd i god stand, er det vigtigt at male bunden med jævne mellemrum. I denne artikel giver vi dig en trinvis vejledning i at male bunden af din båd.

1. Rengøring

Det første skridt er at rengøre bunden af din båd. Det kan du gøre ved at skrubbe den med en børste eller en maskinvaskemaskine. Hvis du bruger en maskinvaskemaskine, skal du passe på, at du ikke beskadiger skroget.

2. Slib overfladen

Når bunden af din båd er ren, skal du slibe den. Dette vil hjælpe malingen til at klæbe bedre.

3. Påfør primer

Påfør derefter, en primer. Dette vil hjælpe malingen med at holde endnu bedre fast.

4. Mal

Nu er du klar til at male! Sørg for at bruge en maling af marinekvalitet, der er beregnet til både. Sørg også for at følge instruktionerne på dåsen nøje. Vi kan. anbefal bundmaling hempel, som er et anerkendt mærke og en maling, som er em at have med at gøre, uanset om du er erfaren eller er ny bådejer.

Når du er færdig med at male, skal du lade bunden af din båd til tørre i 24 timer, før du sætter den i vandet. Og du har nu malet bunden af din båd.

Hvor ofte skal bunden behandles?

Det anbefales generelt, at du maler bunden af din båd hvert andet år. Men hvis du bor i et område med mange alger eller strandskaller, skal du måske gøre det oftere. Du kan ofte se på bunden, hvornår det er tid. Hvis den er meget i vand, vil alger og andet sætte sig på båden, men hvis du tager båden på land, når den ikke er i brug, vil du kunne trække tiden imellem behandlingerne.