Sådan gør du haven sommerklar

Det gode vejr er så småt begyndt at vise sig – og det lokker flere og flere folk ud i haven for at nyde solen og den friske luft. Efter en lang vinter er haven dog ikke bare klar til sommerens hygge og fester. Den bliver ikke sommerklar af sig selv. Det kræver lidt arbejde fra din side – men hvor skal man egentlig starte? Vi har her samlet vores bedste råd til, hvordan du gør haven sommerklar, så du kan nyde haven hele sommeren med familie og venner.

Gå i gang med græsplænen

Græsplænen kan sagtens se lidt medtaget ud efter et langt efterår og vinter med nattefrost og kolde temperaturer. Græsplænen skal derfor have en ordentlig omgang, hvor du bl.a. skal fjerne mos, grene og blade med en rive. Du bør herefter slå græsset for første gang, dog ikke kortere end 3-4 cm, så du ikke skader græsset. Hvis plænen er blevet lidt tynd, kan du supplere op med nye græsfrø og gødning.

Beskær træer og klip hækken

Når der er styr på græsplænen, bør du gå i gang med hække og træer. Det er hårdt arbejde, især hvis du har mange hække og træer, men det er nødvendigt. Det sikrer nemlig at du får pæne træer og hække i lang tid fremover. I nogle ejer- og boligforeninger er der krav til, hvor høj hækken må være samt hvordan den skal se ud, og det skal du jo overholde. Det er derfor en god idé at læse op på reglerne i din ejer- eller boligforening, så du også får klippet hækken på det rette tidspunkt.

Fjern ukrudt

Ukrudt går amok i foråret – så det er selvfølgelig bedst at gå i gang med at fjerne ukrudt så tidligt som muligt. Når ukrudtet er væk, får dine blomster og planter mere plads at vokse på. Du kan dog ikke nøjes med ukrudtet i haven, men bør også gå i gang med at fjerne ukrudt mellem fliserne. Det giver dig også en smukkere terrasse – og den kan blive endnu smukkere med en omgang fliserens.

Rengør havemøblerne

Når der er styr på alt det grønne, kan du begynde at pakke havemøblerne ud. Uanset om de har været pakket væk i et skur eller en garage eller om de blot har været dækket til på terrassen, trænger de til rengøring. Hvis dine havemøbler er af træ, ville det også være en god idé at give dem en omgang olie. Derudover kan du også gøre meget med gamle møbler ved at købe nogle nye hynder, som jo også kun øger komforten.

Der er altså meget, der skal ordnes, før du kan nyde de varme timer i haven – og det er noget, der tager en del tid, især hvis du har en større have. Hvis du ikke har den store tid til rådighed eller hvis du ikke er født med grønne fingre, kan du i stedet investere i haveservice i Kolding hos Anlægsgartner Brian Stølegaard. Her kan du få hjælp til alt i haven hele året rundt, så den altid står knivskarpt og er klar til sommerfester og grillaftener. Så kan du nyde haven helt uden at løfte en finger.