Nyt tag – en udgift eller investering?

Det er ikke billigt at få lagt et nyt tag på boligen. Faktisk er det typisk rigtig dyrt. Det skyldes ikke bare, at der skal indkøbes tagsten eller tagplader, men at der også skal bruges mange penge på håndværkerhjælp. Derfor kan det sagtens løbe op i flere hundrede tusinde kroner, når taget skal skiftes.

Men hvordan skal man egentligt betragte nødvendigheden? Er det en udgift, når taget skal skiftes – eller er der i virkeligheden tale om en investering?

Tagets formål

Dit tag er ikke bare til pynt. Det tjener et vigtigt formål: det beskytter huset! Særligt i et klima som de nordlige, hvor Danmark er beliggende, er det strengt nødvendigt med et effektivt beskyttende tag. Taget skal holde vejret ude – både det kraftige solskin og den silende regn. Særligt regn og sne er væsentligt at holde ude, da det ellers kan give problemer med vand og fugt. Går der først fugt i hjemmets konstruktion, er skaden sket! Fugten kan ødelægge konstruktionen og desuden føre til problemer med svamp!

Et nyt tag er derfor lig med bedre beskyttelse – og giver dig faktisk endnu en god mulighed! Du kan nemlig vælge at benytte lejligheden til at isolere dit loft, hvormed du bedre kan holde på varmen og derved sparer penge på varmeregningen. Det ryger naturligvis også med i en tilstandsrapport og er derfor positivt.

Det æstetiske perspektiv

Et nyt tag er ikke kun praktisk. Det er også flot. Faktisk er det med til at forskønne det samlede indtryk af boligen. Dette – og de praktiske perspektiver – er naturligvis også årsagerne til, at boligens værdi stiger. Derfor kan en nyt tag pris ofte lånes tilsvarende i boligens friværdi. Og som om det ikke var nok, så stiger boligens værdi ofte med mere end du har brugt på taget! Der er derfor tale om en god investering. Og altså ikke kun en kedelig udgift.

Det bør nævnes, at købere, som ser en bolig med et flot tag og måske tidligere nævnte gode isolering, har langt større tendens til at købe. Der kan med andre ord svare sig at gennemføre en udskiftning af taget, hvis det gamle efterlader meget at ønske.