Kom godt fra start med grød til din baby

Som nybagte forældre kan man have mange spørgsmål til det at være forældre, og hvad der er bedst at gøre for sit barn. Det kan være alt fra søvn, til mad, til leg og meget andet. Et emne som for eksempel mad kan have sine forvirringer, da babyer ikke hele livet kan leve af amning og mælk, men heller ikke kan starte med grød fra dag ét. Men efter nogle måneder kan det næste skridt være, at du bør anskaffe dig grød til dit barn. 

 

Derfor er der nedenfor samlet nogle gode råd til dig, der skal i gang med grød til babyer.

Faste rutiner for mad?

Grød kan være et godt måltid at give om morgenen, da det kan være med til at holde babyer mætte i længere tid. Men det er ikke ligefrem nødvendigt at fastsætte et bestemt tidspunkt for, hvornår de skal spise. Det bedste er blot at give dem mad, når de ønsker det. 

 

Efter nogle dage kan det give et tegn om, hvornår dit barn ønsker at spise. Derfor kan det anbefales at fastlægge måltiderne ud fra, hvornår dit barn ønsker at spise. Venter man med at spise, kan der være risiko for, at barnet bliver for træt til at spise.

Hold øje med dit barn

Når man skal i gang med grød til babyer, bør man sidde sammen med dem og spise. Først og fremmest for at holde øje med, om de får grød galt i halsen og bliver kvalt. Men det er også vigtigt at holde øje med, hvor meget de får spist, så de kan få et solidt måltid mad. Yderligere er det vigtigt, at du siddet med dit barn og spiser for at lære dem, hvordan man spiser. Som ofte kan det laves til en, hvor måltidet bliver sjovt og interessant, frem for noget dit barn skal.