Hvorfor ikke vælge et lækkert lammeskind til din stol

Hvis du er på udkig efter et nyt sædebetræk, hvorfor så ikke vælge et lækkert lammeskind? Lammeskind er fremstillet af skindet fra unge får og har været brugt som polstermateriale siden oldtiden. Det kan udvindes uden grusomhed mod dyret ved blot at skrabe ulden af med en kniv eller maskine. Resultatet er et smidigt læder, der varmer dejligt om vinteren og pynter ganske fint på stole, sofaer eller senge.

Om lammeskind

Lammeskind udvindes ved at skrabe ulden af med en kniv eller en maskine. Dyrene lider ikke nogen skade.

Lammeskind er et smukt og varmt polstermateriale, der kan bruges til både stole, sofaer og senge. Det varmer dejligt om vinteren og ser godt ud hele året rundt.

Sådan plejes lammeskind

Med korrekt rengøring og vedligeholdelse vil dit lammeskind holde i mange år. Brug en tør børste til at fjerne snavs; brug om nødvendigt lidt fortyndet sæbe i koldt vand og skyl grundigt efter bagefter. Undgå at blive udsat for sollys og fugt. Hvis læderet er tørt, skal du varme det op med en hårtørrer eller på radiatoren, inden du rengør det.

Sådan vælger du det rette lammeskind

Vælg et pænt, rent lammeskind med glat hår og ensartet farve. Sørg for, at sømmene ikke er for fremtrædende eller løse. Et skind af god kvalitet vil være smidigt at røre ved og have en ensartet tykkelse overalt; undgå skind med tørre pletter eller huller i det.

Ægte lammeskind vs. uægte lammeskind

Kig efter mærket “100 % fåreskind”. Ægte lammeskind er fremstillet af unge, ubearbejdede dyr og kan anvendes som polstermateriale uden at skade dyret. Falske lædertyper indeholder ofte kun få procent lammeskind og kan ligne ægte lammeskind, men slides hurtigt op og er ikke så holdbare.

Fåreskind er et vidunderligt materiale, der ser godt ud og føles godt, men husk på, at dyr ofte bliver dræbt for deres uld. Hvis du ikke kan tåle tanken om at købe eller bruge noget, der er lavet af lammeskind, kan du i stedet vælge et imiteret læder; det har alle egenskaberne fra ægte læder, uden at der er tale om dyremishandling. Det er oftest også billigere at købe et imiteret lammeskind.

Hvilke farver kan man købe lammeskind i?

Fåreskind fås i en række forskellige farver, herunder brun, sort og hvid, som er de meste normale. De kan fås i forskellige nuancer og sammensætninger. Vælger du imiteret lammeskind, så kan du få skindet i alverdens farver, såsom grå, rosa, gul, lilla og andre farver.

Udover farver at vælge imellem så kan du også finde lammeskind i forskellige former. Den fås i almindelig “krops”-figur og i rund form. Kropsforms-skindet er egnet til at ligge på en bænk i entreen på sofaen eller på gulvet. Det runde skind er egnet til stole eller bænk, hvor man kan lægge flere på række.

Find det rette lammeskind

Så det er muligt at finde et lammeskind til din stol, du skal blot finde ud af, om du ønsker et ægte lammeskind, eller om du går efter prisen og vælger det billige alternativ i form af imiteret lammeskind. Du skal naturligvis også vælge den form, der passer sig bedst til dine behov og din indretning.