Her er alt, du skal bruge for at blive en rigtig kunstner

Corona-nedlukningen har givet tid til fordybelse, og mange er derfor begyndt på kreative hobbyer, som kan udføres i hjemmets trygge rammer. Men bare fordi samfundet er ved at åbne op igen, behøver du ikke at lægge din nye hobby på hylden. Med det rigtige kunstmalerudstyr, kan du udvikle dine kreative sider endnu mere og nørde igennem derhjemme. Læs her, hvad du skal bruge for at blive en rigtig kunstmaler.

 

Den rigtige malerpensel

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at enhver kunstmaler har brug for gode pensler, men hvad gør en malerpensel god, og hvordan finder du den rette? Den rigtige pensel kommer an på hvilket slags maleri, du gerne vil male, og hvilken maling, du anvender. Bløde pensler, ofte lavet af dyrehår, er gode til akvarelmaling, mens pensler med stive hår er bedre egnet til oliemalerier. Hvis du drømmer om at male et overdådigt oliemaleri, skal du bruge flere forskellige pensler med forskellige formål. En viftepensel er, som navnet antyder, formet som en vifte og anvendes til at sløre grænserne mellem to forskellige farver, mens en sleppert, der har en længere tilspidset børste, bruges til at tegne kraftige streger. Der er selvfølgelig også forskel i kvalitet. Det kan godt betale sig at købe dyre pensler, for de vil med sikkerhed være af bedre kvalitet, og det vil du kunne se på dine penselstrøg.

Malerens yndlingsrekvisit

En stereotyp kunstmaler har en malerpalet, som er helt sat til i farverige malerpletter. Det skal du selvfølgelig også bruge, så du kan fremstå som den komplette kunstmaler. Fordelen ved en malerpalet er, at du kan udvælge de farver, du ønsker at arbejde med, uden at skulle fumle med maletuberne undervejs eller fedte et stykke printerpapir ind i maling. Du vil nemt kunne gå til værks med en palet i hånden, som du hurtigt og behændigt kan dyppe din pensel i, mens du arbejder hen over staffeliet – og så ser det også ret flot ud.

En ’levende’ model

Nu har du udvalgt farverne, som ligger klar på din malerpalet, og du har de rigtige pensler lige ved hånden klar til at gå i gang med at male. Alt, du mangler, er et motiv. Du kan selvfølgelig altid male den klassiske frugtskål, men vil det ikke være sjovere at have et rigtigt menneske til at stå model? Det er ikke sikkert at din familie eller venner gider at sidde stille i flere timer, mens du prøver at gengive dem på et lærred, men selv rigtige kunstmalere må undvære levende modeller under dele af deres arbejdsproces. Du kan bede en, du kender, stå model, tage et fotografi af vedkommende, og bagefter bruge en mannequindukke til at tegne efter. Du kan anskaffe dig en mannequindukke af træ, som kan stå i alle mulige positurer. Det kan faktisk være svært at huske, hvordan en menneskekrop egentlig ser ud, når den står, går eller sidder ned. Det kan mannequinen hjælper dig med. Du kan sætte den i den positur, du ønsker, og spare dine bekendte for mange timers kedsomhed.