Håndværkerfradrag ved energiforbedringer

Som boligejer kan man glæde sig over finansloven, som blev indgået i 2020. Det gælder særligt, hvis man går med tankerne om at få foretaget energiforbedringer såsom for eksempel isoleringer af huset. Hvorfor er det så tilfældet? Jo, det skyldes, at et flertal i folketinget blev enige om at fordoble håndværkerfradraget for 2021. Det betyder, at personer over 18 i husstanden i 2021 kan få op til 25000 kroner dækket i håndværkerfradrag ved fradragsberettigede byggeopgaver. I 2022 reduceres dette beløb til det halve (nemlig 12500 kroner), så det gælder virkelig om at få udnyttet tilbuddet så længe at det varer.

Hvilke isoleringer kan man få foretaget?

Der findes en lang række typer af isoleringer, som man kan få foretaget på sin bolig. Det er ikke bare godt for klimaet – det er også en god investering! Så hvilke isoleringstyper findes der så? En af dem som kan nævnes er hulmursisolering. Denne her type isolering er virkelig populær. Og det er med god grund – det er nemlig en virkelig god investering! En hulmursisolering har en lav tilbagebetalingstid. Og det er også til trods for, at en hulmursisolering er forholdsvis dyr. Mange banker vil faktisk også give lån til denne type isolering til en attraktiv rente, fordi det er et lavrisikolån for banken (du har nemlig tjent det hjem forholdsvis hurtigt gennem lavere varmeregning). Du kan læse mere om hulmursisolering ved at følge dette link: https://primabolig.dk/hulmursisolering/.

Hvad gives der fradrag for?

Der gives fradrag for langt de fleste isoleringsopgaver. Men du skal dog være opmærksom på denne lille ting: det er ikke alle udgifter, som man kan få fradrag for. Faktisk kan man kun få løn for aflønning af håndværkeren, mens man ikke får fradrag for noget af materialerne. Derudover skal det siges, at Skattestyrelsen er forholdsvis strikse i opsplitningen af, hvad der er energiforbedringer, og hvad der ikke er energiforbedringer.