Find det bedste tilbehør til din sauna og få endnu mere ud af din sauna oplevelse

Det at gå i sauna har i mange år været meget populært i Danmark. Især i vintermånederne kan folk godt lide at gå i sauna, for derefter at hoppe en tur i havet og gå i sauna igen. Denne chokoplevelse man giver kroppen og huden kan være ren terapi for sjælen og er god for både krop og sind. Selvom det at gå i sauna i sig selv er en rar oplevelse, så er der nogle ting man kan gøre for at få en endnu bedre oplevelse. Det behøver ikke koste en formue, men hvis man investerer i et par saunaspande og lidt gusdufte, så kan man eksempelvis lave saunagus og få endnu mere ud af sin sauna. I denne korte artikel vil du kunne læse lidt mere om hvilket sauna tilbehør der bør være essentielt i enhver sauna. 

Sørg for at din sauna har den rigtige temperatur

I steder som svømmehaller, badeland og andre steder er saunaen ofte stillet på en termostat, der gør at den holder den rigtige temperatur konstant. Dette kan dog være lidt mere besværligt i en privat sauna. Suna skal naturligvis ikke være for kold, men det er også vigtigt, at den ikke bliver for varm.

Den optimale temperatur i en sauna bør være i omegnen af 80 grader. Dette kan man nemt regulere, hvis man har et termometer installeret i sin sauna. Når vi snakker om sauna tilbehør bør det første man anskaffer sig være et termometer, så man er sikker på at saunaen holder den rigtige temperatur. Man kan få et udmærket termometer for helt ned mod 180 kroner, men man kan naturligvis også få nogle termometre med andre funktioner, som luftfugtighedsmåler til omkring 500 kroner. 

Hvis du vil invitere på gus og blive gusmaster 

Mange mennesker har efter få gange de har prøvet det blevet forelsket i saunagus, og har anskaffet sig en sauna, kun for at kunne lave saunagus hjemme i haven. Det er hverken svært eller dyrt at holde et godt gus, det kræver bare, at man øver sig lidt og anskaffer sig de rigtige remedier. Først og fremmest skal man have nogle olier, som man blander op med vand. Dette kan man gøre i en sauna spand, af træ, så det ikke bliver alt for varm når man har den med inde i saunaen. Man skal også have en gusske af træ, så man kan hælde duftene og vandet på saunaens sten.

Når det kommer til sauna tilbehør, så bør man ikke spare på disse ting. Det er vigtigt at disse redskaber er af træ og ikke metal, da det kan blive så varmt, at man kan brænde sig på det hvis det er metal. Når man laver gus, kan det være en god ide at skrue lidt ned for saunaen, til omkring 75 grader, da det heller kan blive ubehageligt i saunaen. Herefter kræver det blot lidt øvelse. god fornøjelse!