Evighedsbuketten – Det bæredygtige valg

På listen over de mest anvendte gaver til særlige lejligheder, har blomster altid spillet en fremtrædende rolle. En buket blomster falder altid i god jord med sin dejlige duft og strålende farver.

Vi lever i en tid hvor bæredygtighed og holdbarhed ligger os på sinde. Derfor er evighedsblomster blevet en integreret del af indretningen i rigtig mange hjem. Der er en vis ærgrelse i at se, hvordan en frisk buket hurtigt falmer og mister sine strålende farver. Den er en kilde til stor glæde og taknemmelighed hos modtageren, men glæden er kortvarig.

 

I tiden hvor industriel produktion af friske blomster havde sine begrænsninger på grund af årstidernes skiften, var det almindeligt at tørre sommerens smukke blomster, så man stadig kunne glædes over deres smukke farver i både evighedsbuketter og kunstfærdige kranse. Bæredygtighed var en naturlig del af dagligdagen. Et livsvilkår.

Nødvendigheden af bæredygtighed er igen blevet noget, vi må tænke ind i vores dagligdag. Det er et globalt problem, at vi udleder så store mængder CO2, at drivhuseffekten kan risikere at accelerere, hvorved at temperaturen på jordkloden vil stige. Konsekvenserne af temperaturstigningen ser vi allerede nu, hvor vi i stigende grad oplever ekstreme vejrhændelser. Men hvordan har en blomsterbuket noget med jordkloden og klima at gøre?

En evighedsbuketter har aldrig været mere relevant end nu. Den er det samvittighedsfulde valg, som stadig møder behovet for at forære en smuk buket og glæden ved at modtage den.

Den bæredygtige evighedsblomsterbuket kan holde i op til 10 måneder med et minimum af pleje og opmærksomhed.  De friske blomster, vi forærer eller køber som pynt til eget brug, har været igennem en omfattende proces. Ofte er de importeret fra fjerne landestrøg og det indebærer i sagens natur et omfattende forbrug af energi at pakke dem i afkølede beholdere, behandle dem for øget holdbarhed og sikre, at de hurtigt bliver leveret til detailhandlen. De må transporteres under særlige forhold i både lastbiler og fly, og når de ankommer hos blomsterbinderne, er det igen nødvendigt at opbevare dem under afkølede forhold.

En evighedsbuket er bundet af blomster som er tørret i første led. Det er producenterne selv, som sørger for at tørre dem, så der er der virkelig tale om bæredygtighed og relevans, når man vil bidrage til at nedbringe det omfattende forbrug af energi.

Hvis du vil forkæle et familiemedlem, en ven eller en medarbejder med en kunstfærdig og unik evighedsbuket er du med til at bidrage til vores miljø på bæredygtig vis.

  • En evighedsbuket er langtidsholdbar og vil glæde modtageren i måneder.
  • Den, som modtager evighedsbuketten, vil blive mindet om den særlige dag, hvor hun fik buketten af dig.
  • Blomsterne i en evighedsbuket er transporteret fra nær og fjern. Transport og afkøling fra producent Til modtager sætter et betydeligt mindre belastende aftryk på den Verden, vi alle skal passe på.
  • Du er med til at genoplive en gammel tradition, hvor blomster ikke var en selvfølgelighed i en ”brug og smid væk” kultur.