Det hyggelige ved vejrskifte de forskellige årstider

I løbet af året skifter vejret ret markant. Det skyldes, at vi bor det sted på jordkloden, hvor vi nu en gang gør. Det er her, vejrskiftene er mest markante, og derfor er der også store forskelle på forår, sommer, efterår og vinter. Der kan være noget hyggeligt og charmerende ved dem alle, og faktisk skal vi sætte pris på, at vi er så heldige, at årstiderne skifter. Det gør nemlig, hvis man fx ikke er ret vild med kulde og vinter, at man sætter ekstra pris, når det endelig er sommer. Hvis det var sommer hele året, ville man til sidst blot tage det for givet.

Forår

Foråret forbinder de fleste med nyt håb, lysere dage og at alt springer ud. Det er perioden, der minder os om, at den varme sommer er på vej. Der er mere forårssol at nyde og dejligt meget mere lys i øjnene. Det hele bliver lidt mere dejligt, og det kan være oplagt med en gåtur i skoven, for at nyde alle de grønne skud.

Sommer

Sommeren er en tid, som mange nyder. Solen og varmen og badeturene på stranden. Vi skal ikke pakke os ind i jakker, vi kan gå rundt i shorts, korte ærmer og sandaler. Der er altså en følelse af mere frihed, og sommeren betyder naturligvis for mange også ferie og rejse.

Efterår

Når sommeren begynder at gå på hæld, banker efteråret på døren. Her er der altså også noget at hente, da naturens farver skifter fra grønne til efterårsfarverne. Her kan du igen gå en tur i skoven og nyde de varme farver som rød, orange og gul. Især steder med mange træer bliver fascinerende flotte og lægger op til at tage et par billeder.

Vinter

Når alle blade er faldet af træerne, og træerne står helt nøgne tilbage, er vinteren godt på vej. Det er denne årstid, der uden tvivl er koldest, og temperaturen kan komme ned under frysepunktet, hvor vi kan opleve, at der falder sne. Vinter er også forbundet med den dejlige juletid. Her bliver alt lidt mere julet; fra julesengetøj til rensdyr med lys udenfor, der lyser fint op i mørket. Der er altså ikke noget, der ikke er så skidt, at det ikke er godt for noget. Man kan derfor nyde vinter lige så meget som sommer, og så kan man jo glæde sig til, at foråret igen er på vej.