Lagkager uden gluten

Her er fem bud på lækre lagkager uden gluten, som både er smagfulde og festlige:

1. Chokolade- og Hindbærlagkage

Beskrivelse: En rig og dekadent lagkage, der kombinerer intens chokolade med friskheden fra hindbær. Kagen består af glutenfrie chokoladebunde, der er bløde og saftige. Mellem bundene findes et lag af sød hindbærmousse, der giver en syrlig kontrast til den dybe chokoladesmag. Kagen toppes med en chokoladeganache og friske hindbær for en smuk og lækker præsentation.

Ingredienser: Glutenfrit mel, kakao, æg, sukker, hindbær, fløde, mørk chokolade.

2. Citron- og Bærdrøm

Beskrivelse: Denne forfriskende lagkage er perfekt til sommeren. Den er lavet med lette og luftige glutenfrie citronbunde, som er gennemsyret af frisk citronsaft og citronskal. Mellem lagene er der en fyldig mascarponecreme blandet med friske bær som blåbær, hindbær og jordbær. Kagen pyntes med ekstra bær og en støvregn af flormelis.

Ingredienser: Glutenfrit mel, citronsaft, citronskal, æg, sukker, mascarpone, fløde, blandede bær.

3. Klassisk Jordbærlagkage

Beskrivelse: En tidløs klassiker, der aldrig går af mode. Denne glutenfri jordbærlagkage har bløde bunde, der er lette og svampede, med et lag af sød flødeskum og friske jordbær. Kagen er enkel, men utrolig velsmagende, og den emmer af dansk sommer. Den kan pyntes med ekstra flødeskum og hele jordbær på toppen.

Ingredienser: Glutenfrit mel, æg, sukker, vanilje, fløde, friske jordbær.

4. Nødde- og Karamellagkage

Beskrivelse: En lagkage for dem, der elsker nødder og karamel. Denne kage har glutenfrie nøddebunde, lavet af blendede mandler og hasselnødder, som giver en rig og sprød tekstur. Mellem bundene er der et lag af saltkaramelcreme, der balancerer sødme og salt perfekt. Kagen dækkes med en let smørcreme og drysses med hakkede nødder og karamelsauce.

Ingredienser: Glutenfrit mel, mandler, hasselnødder, sukker, smør, fløde, karamel.

5. Tropisk Kokos- og Mango Lagkage

Beskrivelse: Denne eksotiske lagkage bringer smagen af tropiske øer til bordet. Kagen består af glutenfrie kokosbunde, der er saftige og fyldt med kokosflager. Mellem bundene findes en lækker mangocreme lavet af frisk mango og fløde. Kagen pyntes med ristet kokos og tynde skiver af mango for en smuk, gul finish.

Ingredienser: Glutenfrit mel, kokosflager, æg, sukker, fløde, frisk mango.

Disse glutenfri lagkager er ikke kun velegnede til folk med cøliaki eller glutenintolerance, men vil også blive værdsat af alle, der elsker god kage.

Hvis du ikke selv vil bage de glutenfri lagkagebunde kan du købe nogen på frost til levering hjemme hos dig her: https://www.loevegaarden.dk/vare/glutenfri-lagkagebunde/

Lagkage uden gluten